Showroom vandaag geopend van 8.00 uur - 17.00 uur

Houtskelet bouw

Hout skelet bouw is een bouwmethode waarbij de dragende constructie van een gebouw wordt gemaakt van houten balken en panelen in plaats van traditionele bakstenen of betonnen muren. Het houten skelet wordt op maat gemaakt in een fabriek en vervolgens op locatie gemonteerd tot een volledig wind- en waterdicht gebouw.

Het houten skelet bestaat uit verticale stijlen en horizontale liggers die samen een raamwerk vormen. Dit raamwerk wordt vervolgens ingevuld met isolatie en beplating, waardoor er een solide en energiezuinige structuur ontstaat. Het gebruik van hout als bouwmateriaal biedt vele voordelen, zoals een relatief korte bouwtijd, een hoge isolatiewaarde, een lage milieubelasting en een unieke uitstraling.

Een groot voordeel van hout skelet bouw is de snelheid waarmee het gebouw kan worden opgetrokken. Omdat het houten skelet al in de fabriek is gemaakt, kan het snel en efficiƫnt op locatie worden gemonteerd. Hierdoor staat het gebouw al binnen enkele dagen wind- en waterdicht, waardoor verdere afwerking van het interieur en exterieur kan beginnen.

Een ander voordeel van hout skelet bouw is de hoge isolatiewaarde. De holle ruimtes tussen de houten balken kunnen worden opgevuld met isolatiemateriaal, waardoor het gebouw energiezuinig wordt en de stookkosten laag blijven. Bovendien heeft hout als natuurlijk isolatiemateriaal van nature een hoge isolatiewaarde.

Een derde voordeel van hout skelet bouw is de lage milieubelasting. Hout is een hernieuwbaar bouwmateriaal dat kan worden geoogst uit duurzaam beheerde bossen. Het heeft een lage CO2-voetafdruk en draagt daardoor bij aan een duurzamere samenleving. Bovendien kan het houten skelet aan het einde van de levensduur worden gedemonteerd en hergebruikt worden voor andere projecten.

Kortom, hout skelet bouw biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Het is snel, efficiƫnt, energiezuinig en duurzaam. Bovendien biedt het een unieke uitstraling die past bij moderne, ecologische en milieubewuste projecten.

Erg tevreden. Nette offerte en conform afspraak geplaatst. Zeker aan te bevelen
Zeer tevreden over de plaatsing en correcte afhandeling! Dikke merci!
Prima bedrijf, die de schuttingen rond ons vakantiehuis hebben gezet. Snel geregeld en alles op afgesproken tijd hebben neergezet. Flexibel gereageerd op onze wensen waar de schutting precies moest komen. Top gedaan.